07/01/2009

Tax Return – greseli care te costa

Tax Return – nu devine mai usor

Completarea unui tax return corect incepe aici. Am conceput o lista cu sfaturi folositoare pentru completarea formularului de inchidere de an pentru a evita penalizarile, trimiterea tarzie sau completarea incorecta.

Una din cele mai dese erori este semnatura pe formularul de tax return daca il trimiteti prin posta. Chiar daca il trimiteti la timp, biroul de taxe si impozite nu il va procesa pana cand nu semnati si autorizati ca venitul declarat este corect si adevarat. De multe ori acest lucru se intampla mult prea tarziu si astfel ati depasit data limita.

La fel de important, incercati sa evitati greseli numerice, cititi si re-cititi formularul completat ori de cate ori este nevoie si fiti siguri ca nu ati uitat sa completati una din sectiunile obligatorii sau sa depistati greseli. Intotdeauna sa pastrati o copie dupa formularul completat sau oricare alte documente trimise catre biroul de taxe.

De recomandat este sa folositi metoda Special Delivery, chiar daca este putin mai scump, asa aveti dovada ca l-ati trimis la timp cel putin.

Daca nu sunteti sigur pe datele introduse, calculele efectuate sau cheltuielile declarate, consultati un contabil acreditat si responsabil, este mult mai ieftin, rapid si fara stress decat daca il trimiteti gresit sau tarziu cand aveti de platit penalizari aspre la un moment neasteptat.

Este obligatoriu sa completati formularul?

Daca sunteti angajat atunci taxele datorate catre stat sunt retinute automat la fiecare salariu prin sistemul PAYE iar in acest caz nu este necesar sa completati self-assessment. Dar daca sunteti self-employed sau directorul unei companii limited atunci este obligatoriu sa declarati veniturile incasata si sa platiti taxele datorate catre stat.

Care este procedura?

Daca sunteti inregistrat ca self-employed, atunci veti primi automat prin posta formularul verde in format standard imediat dupa inchiderea anului financiar dupa 6 Aprilie. Bineinteles este crucial sa aveti detaliile corecte, precum numarul corect de UTR sau adresa curenta in baza de date a HMRC. Multi uita sa relateze schimbarea detaliilor departamentelor corespunzatoare si cred ca pentru simplul fapt ca nu au primit formularul prin posta nu trebuie sa completeze tax return. Acest lucru este gresit si pentru a fi sigur va recomandam sa verificati la telefon sau la cel mai apropiat oficiu HMRC.

Date importante

  • 30 Septembrie: data pana la care trebuie sa trimiteti formularul in scris prin posta daca doriti ca biroul de taxe sa completeze calculele contabile in numele dvs. pana la data 31 Ianuarie
  • 31 Octombrie: data limita pana la care puteti trimite formularul tax return in scris, prin posta, daca nu reusiti sa il completati pana atunci va trebui sa o faceti online
  • 31 Ianuarie: data limita pana cand puteti trimite inchiderea anului financiar online, sa platiti taxele datorate precum si contributiile sociale

Sfaturi folositoare

  • Pastrati toate documentele care au legatura cu afacerea dvs. dar si domeniul de activitate. Acestea pot fi chitante de transport, benzina, certificate de protectia muncii sau chitante de la avocati sau consultanti, etc
  • Incercati sa nu trimiteti formularul in ultimul moment, majoritatea celor facute in ultimele 2 saptamani din Ianuarie sunt gresite si trebuiesc refacute in stress si griji.
  • Completarea la timp ofera si posibilitatea clarificarilor problemelor de venit declarat, taxe platite sau contributii sociale neplatite la timp

Penalizari

In fiecare an 10% din cei care completeaza un tax return sunt amendati cu �100 pentru ca nu trimit formularul la timp. Daca si dupa aceasta data nu il trimiteti, in timp de 6 luni atunci veti primi o amenda in plus de �100.

Daca nu ati reusit sa platiti taxele datorata pana la data limita atunci biroul de taxe are dreptul sa taxeze 7.5% dobanda.� Iar aceste penalizari cresc odata cu durata intarzierii declaratiei fiscale.

Contactati-ne aici pentru o consultatie gratuita cu unul din agentii nostrii sau online pentru mai multe detalii despre serviciile pe care le oferim.

Declaratie TAXE ,
About ActeUK.com