07/01/2009

Povestea ”Cate taxe vrei inapoi?”

Cum puteti sa aplicati pentru returnarea taxelor?

Indiferent de circumstante si ocupatie, toti cetatenii din UK pot avea un venit netaxabil in functie de cota limita fixata pe anul respectiv, daca ati avut mai putin de suma mentionata, sau ati lucrat numai cateva luni din anul financiar respectiv, puteti sa aplicati pentru inapoierea taxelor platite in plus.

Insa, nu este intotdeauna obligatorie. De foarte multe ori, se intampla sa pierdeti chitantele pentru cheltuieli, transport, telefon mobil, etc. In aceste cazuri se poate atasa o lista de cheltuieli pe care va trebui sa o semnati si sa va luati responsabilitatea pentru orice potentiala verificare facuta de Revenue & Customs ulterior. Biroul de taxe nu are intotdeauna intentia sa returneze banii, asadar se poate sa va ceara toate documentele originale, chitante, payslip-uri, vouchere, etc. prin care sa demonstrati venitul declarat.

Povestea Cate taxe vrei inapoi?

Am intalnit cazuri in care persoana respectiva a aplicat pentru tax return folosind un contabil clandestin. La intrebarea  Cate taxe vrei inapoi?, persoana despre care vorbim a raspuns intr-un mod firesc ca le vrea pe toate inapoi. Asadar, a urmat un proces de inventare pur si simplu a unei sume de bani, pe care contabilul respectiv le considera cheltuieli, de exemplu masina, chirie, mancare, haine, etc.

Toate bine si frumoase, aplicatia a fost trimisa, iar rezultatul, 3000 taxe rambursabile de catre Revenue & Customs.

tax-story2Au trecut 3, 4 saptamani in urma careia domnul in cauza primeste o scrisoare de la Biroul de taxe prin care i se cere sa trimita absolut toate chitantele care au rezultat la calculul facut. Bineinteles pana la o data limita, dupa care va primi penalizare daca instructiunile nu sunt completate. Aflandu-se in aceasta situatie, singurul lucru de facut era sa ia legatura cu cel care l-a ajutat sa completeze formularul Tax Return. Pentru ca responsabilitatea cade pe persoane care completeaza formularul si calculeaza veniturile si taxele platite pentru o anumita persoana, contabilul respectiv a preferat ‘sa nu fie disponibil.
Asadar, domnul care vroia toate taxele innapoi a primit inca o veste buna de la HMRC, penaliare de 100/zi pana cand nu dovedeste fiecare cifra de pe formularul de inchidere de an financiar.

Cum sa evitati astfel de probleme:

  • Folositi un contabil autorizat, in general acestia folosesc un Contract de Servicii de Contabilitate sau Service Agreement. Sa aveti grija sa semnati un astfel de contract si sa pastrati o copie
  • Un contabil trebuie sa verifice intotdeauna actele dvs. de identitate. Sa nu aveti impresia ca daca nu va pune multe intrebari sau nu va cere dovezi totul este bine
  • Fiecare Tax Return trebuie semnat de dvs., indiferent daca este trimis prin posta sau online. Acest lucru trebuie facut inainte ca, contabilul respectiv sa il trimita la HMRC. Aveti grija sa discutati despre calculele facute in asa fel sa intelegeti ce profit, ce cheltuieli ati avut, dar mai ales sa va dati seama daca calculele sunt reale sau nu
  • Daca Biroul de taxe va datoreaza bani aveti grija ca datele dvs de cont sa fie pe formularul trimis. Asta asigura inapoierea banilor mult mai rapida si sigura, direct in contul dvs. si nu al agentului care va reprezinta, care poate sa intarzie intentionat astfel incat sa va retina si un comision consistent.

Contactati-ne aici pentru o consultatie gratuita cu unul din agentii nostrii sau online pentru mai multe detalii despre serviciile pe care le oferim.

Declaratie TAXE ,
About ActeUK.com