07/31/2009

Noua forma de verificare privind plata taxelor

Biroul de taxe introduce o noua forma de verificare pentru a depista pe cei care evita plata taxelor la timp si in mod corect. Noua strategie este introdusa dupa ce anul trecut HMRC a pierdut mult din bugetul alocat prin procese in tribunal.

Multe din companiile investigate au luptat impotriva acestor inaintari in judecata ceea ce a dus la timp si bani pierduti.

HMRC aloca 1 bilion de lire sterline anul acesta pentru verificari stricte de respectare a regulilor impuse afacerilor mici dar si contabililor acestora. 25 % din bugetul anual al biroului de taxe si impozite este o suma mare dar care este necesara datorita presiunii climatului economic dificil. Aflanduse intr-o situatie prin care trebuie sa-si imbunataseasca serviciile dar si volumul de taxe recuperate intr-un climat dificil, specialistii sunt de parere ca este o strategie buna dar care poate sa afecteze chiar si afacerile care sunt in ordine cu legislatia impusa.

Purtatorii de cuvant de la departamentul pentru taxe au pus mult accent pe acest nou regim dar explica faptul ca nu vor face exces cu privire la noile ‘puteri’ pe care le detin tinand intotdeauna cont de circumstantele fiecarui business in parte.

Platitorii de taxe pot sa se astepta la ‘vizite surpriza’ din partea inspectorilor care au acum posibilitatea sa verifice locatia afacerii respective precum si contabilitatea lunara efectuata chiar daca sunt la zi cu platile taxelor.

Important pentru contabili, este mai mult decand oricand esential ca documentele afacerilor sa fie pastrate si datele limita pentru trimiterea declaratiilor fiscale la timp. In cazul in care HMRC considera ca este necesara o vizita in locatia afacerii respective trebuie sa anunte cu cel mult o saptamana inainte iar programarea nu poate fi anulata.

Contactati-ne aici pentru o consultatie gratuita cu unul din agentii nostrii sau online pentru mai multe detalii despre serviciile pe care le oferim.

Declaratie TAXE ,
About ActeUK.com