07/30/2009

Ce taxe platesti ca Self Employed in UK?

Impozitul pe venit

Ca Self-Employed, aveti obligatia de a declara veniturile si de a va plati singur taxele pe aceste venituri prin formularul de taxe (fisa fiscala) la sfarsitul fiecarui an financiar. Impozitul pe venit este de 20% din castigurile ce depasesc venitul minim de  6600 pentru anul financiar 2008-2009.

Trebuie sa raportati venitul anual in fiecare an financiar chiar daca NU ati avut activitate ca Self Employed sau NU ati primit fisa fiscala de la H&R Revenue. In cazul in care nu ati primit aceasta fisa, contactati Inland Revenue si cereti formularul. Formularul include si un ghid referitor la cum trebuie completat si cum va puteti calcula singur taxele.

Daca considerati ca nu stiti exact ce trebuie sa faceti puteti contacta un contabil autorizat care sa faca declaratia de taxe si sa va calculeze cheltuielile. Un contabil autorizat va pastra mereu legatura cu oficiul de taxe in numele dumneavoastra si va va tine la curent cu modificarile in legislatie.

Documentele necesare pentru contabilitate si taxe

  • evidente pentru toate vanzarile pe care le faceti, orice facturi/chitante legate de afacerea dvs
  • copii ale documentelor importante in afacerea dvs, cum ar fi facturi, evidente bancare si orice alte documente care pot dovedi provenienta veniturilor rezultate din afacere (sau asigurati-va ca puteti recupera copii)
  • inregistrati in evidentele dvs. toate cheltuielile pe care le implica afacerea dvs si pastrati toate chitantele/facturile legate de aceste cheltuieli (cu exceptia cazurilor in care sumele sunt extrem de mici)
  • toate documentele referitoare la bunurile vandute sau cumparate in scopul desfasurarii activitatii dvs in afacere
  • evidente privind sumele de bani retrase din contul bancar al companiei sau banii gheata proveniti din afacere si folositi in interesul familiei dvs sau al dvs personal
  • evidente privind fondurile personale platite in contul bancar de afaceri

Contributiile Nino

Contributiile pe care le platiti sunt “Class 2”, aproximativ 2,30 pe saptamana si vor fi trimise catre dumneavoastra sub forma unei facturi. Aceasta factura se plateste la POSTA sau prin DIRECT DEBIT din contul bancar. Pastrati chitantele cu aceste plati.

Sunteti exceptat de la plata asigurarilor sociale daca veniturile dvs. sunt sub o anumita limita minima. Trebuie sa cereti Inland Revenue sa va dea un certificat care sa ateste ca sunteti exceptat de la plata acestor contributii.

E recomandabil insa sa incercati sa platiti aceste contributii sociale pentru a va pastra dreptul la pensie si alte beneficii de stat. Daca profiturile dvs depasesc o anumita limita, va trebui sa platiti si contributii sociale “Class 4”.

In unele cazuri, este nevoie sa va inregistrati si pentru TVA (taxa pe valoarea adaugata), in functie de de tipul de afacere si veniturile obtinute din afacere.

Declaratie TAXE , , ,
About ActeUK.com