01/31/2010

Cota Venit Neimpozabil in Marea Britanie

Aveti dreptul sa castigati 6,475 in anul financiar 10/11 fara sa platiti impozit. Aceasta suma reprezinta profitul net (cand lucrati ca si self employed) sau salariul brut cand lucrati ca si angajat.

Cum se calculeaza impozitul in UK pentru Self Employed

Din profitul net, se scade venitul neimpozabil adica 6,475 si diferenta se impoziteaza cu urmatoarele valori:

1. Income tax (impozitul pe venit) 09-10

  • Rata de baza: 20% pentru venit intre £0-£37,400
  • Rata crescuta: 40% pentru venit mai mare de £37,400

2. National Insurance class 4: 8% din profit

Deci in total, profitul net se impoziteaza cu valoarea de 28 %, dupa ce s-a scazut valoarea de £6475

Din experienta ActeUK : In general nu se stie despre acest impozit NINO Class 4, se considera ca plata NINO class 2 de £2.40 pe saptamana sunt singurele deductii ce sunt platite catre bugetul asigurarilor sociale si de sanatate din Marea Britanie.

Impozitare Constructii CIS / Construction Industry Scheme

Industria Constructiilor aplica un sistem de impozitare diferit

In timpul anului se plateste 20% CIS tax din venitul brut, suma care reprezinta un avans pentru impozitul care trebuie platit la sfarsitul anului

La sfarsitul anului, cand se calculeaza valoarea impozitului se compara suma finala cu valoarea platita in timpul anului ca si CIS tax. In 90% din cazuri suma respectiva este mai mica si atunci HMRC trebuie sa returneze diferenta de bani. Deci suma respectiva nu se returneaza automat ci numai dupa ce se face calculul respectiv.

Din experienta ActeUK : Exista conceptia gresita ca in primul an se primesc toate taxele inapoi. Si primul an se impoziteaza la fel, dar pentru ca de fapt in primul an financiar venitul este in general mai mic, de cele mai multe ori profitul brut este sub limita minima si atunci bineinteles ca se iau toate taxele inapoi.

Cat de rapid se primeste returnarea de taxe: Termenul de returnare poate fi intre o saptamana si mai multe luni, in functie de rapiditatea cu care HMRC aproba calculul si dispune trimiterea banilor sau de problemele care pot aparea: investigatii prin tragere la sorti sau investigatii cauzate de Tax Return completat defectuos.

Self Assessment Tax Return
About ActeUK.com