02/07/2011

Ce Beneficii Ati Putea Primi Dupa Ce Ati Nascut?

BENEFICII PENTRU MAME ÎN UK – Ca mamă în UK, poţi beneficia de unul dintre cele două ajutoare principale, acordate înainte şi după naşterea unui copil

Statutory Maternity Pay sau Maternity Allowance. În cazul în care nu îndeplineşti condiţiile pentru nici unul dintre cele două ajutoare poţi beneficia de Employment and Support Allowance.

STATUTORY MATERNITY PAY

Statutory Maternity Pay reprezintă o plată făcută de angajator unei mame înainte şi după naştere, timp de 39 de saptămâni.

Condiţii: Pentru a putea beneficia de Statutory Maternity Pay trebuie îndeplinite cumulativ două condiţii, respectiv:

1. Să fi lucrat o perioadă de cel puţin 26 de săptămâni neîntrerupt, calculate fata de qualifying week (qualifying week este a 15-a săptămână de dinaintea săptămânii în care este preconizată naşterea).

2. Să fi câştigat în această perioadă o medie săptămânală de cel puţin £102 (sumă valabilă pentru anul fiscal 2011/2012).

Plată: Pentru primele şase săptămâni vei primi 90% din media săptămânală a salariului primit, iar pentru următoarele 33 de săptămâni, rata standard de £128.73 pe săptămână sau 90% din media săptămânală a salariului primit, dacă suma astfel rezultată este mai mică decât rata standard.

Claim: Pentru a putea beneficia de concediu de maternitate şi de Statutory Maternity Pay, trebuie să înştiinţezi în scris angajatorul nu mai tarziu de sfârşitul qualifying week. Informarea angajatorului trebuie sa cuprindă informaţii despre data preconizată a naşterii şi data începerii concediului de maternitate.

MATERNITY ALLOWANCE

Maternity Allowance reprezintă o plată făcută de Job Center Plus unei mame înainte şi după naştere, timp de 39 de saptămâni.

Condiţii: Pentru a putea beneficia de Maternity Allowance trebuie îndeplinite cumulativ două condiţii, respectiv:

1. Să fi lucrat ca angajat sau self-employed o perioadă de cel puţin 26 de săptămâni în intervalul de test period, care cuprinde o perioadă de 66 de săptămâni dinaintea săptămânii în care este preconizată naşterea.

2. Să fi câştigat o medie săptămânală de cel puţin £30 pe o perioadă de cel putin 13 săptămâni în intervalul de test period (sumă valabilă pentru anul fiscal 2011/2012).

Plată: Rata standard pentru Maternity Allowance este de £128.73 pe săptămână sau în anumite condiţii 90% din media săptămânală a salariului primit, dacă suma astfel rezultată este mai mică decât rata standard.

Claim: Maternity Allowance poate fi obţinută înainte cu cel mult 11 săptămâni faţă de data preconizată a naşterii.

EMPLOYMENT AND SUPPORT ALLOWANCE

În situaţia în care nu îndeplineşti condiţiile de eligibilitate pentru Statutory Maternity Pay sau Maternity Allowance, poţi obţine Employment and Support Allowance pentru o perioadă începând cu şase săptămâni înainte de data preconizată a naşterii până la a 14- a zi după naşterea copilului.

Suma primită ca Employment and Support Allowance este calculată în funcţie de nivelul contribuţiei NI în ultimii ani.

SURE START MATERNITY GRANT

Sure Start Maternity Grant este un ajutor de £500 acordat, în principiu, pentru primul nou-născut, dar numai în situaţia în care un părinte primeşte unul dintre următoarele ajutoare:

  • Income Support;
  • Income-based Jobseeker’s Allowance;
  • Employment and Support Allowance (income-related);
  • Pension Credit;
  • Working Tax Credit (când a fost acordat în baza unui element de dizabilitate);
  • Child Tax Credit la o rată mai mare decât family element

 

Av. dr. Marian Dragut

MARIAN DRAGUT LAW OFFICE

Tel. 01935472686
Mob: 07895763482
Email: info@dragutlawoffice.com
Web: https://dragutlawoffice.com

Beneficii UK , , , ,
About ActeUK.com