Asigurarea de Calatorie in UK - Anglia

Asigurarea de călătorie oferă acoperire pentru evenimentele neprevăzute care pot apărea în timpul unei deplasări în ţară sau în străinătate: pierderea bagajului, anularea călătoriei, boală sau vătămare corporală şi asistenţă medicală.

 
Riscurile acoperite de asigurarea de călătorie pot varia în funcţie de asigurator

În cazul în care persoana care doreşte asigurarea are antecedente medicale considerate riscante, în cazul călătoriilor în ţări unde se desfăşoară războaie şi conflicte armate, în cazul unor boli incurabile sau pentru cazuri de alcoolism şi consum de droguri, asiguratorul poate refuza încheierea poliţei.

În cazul femeilor însărcinate, de regulă asigurarea de călătorie poate fi încheiată în primul trimestru de sarcină şi acoperă costurile medicale obişnuite. Pentru restul perioadei de sarcină, poliţele pot varia de la o companie la alta.

 

Asigurarea temporară poate fi încheiată, de regulă, în momentul rezervării unei călătorii pentru a acoperi strict costurile acesteia, în vreme ce asigurarea permanentă este cumpărată de la companiile asigurătoare sau de la agenţia care a intermediat rezervarea şi acoperă un număr mare de riscuri.

Asigurarea de călătorie acoperă, de regulă, următoarele riscuri:

  • Pierderea, furtul sau distrugerea posesiunilor personale – inclusiv documente de călătorie
  • Cheltuieli serviciile medicale
  • Repatriere/ evacuare în regim de urgenţă
  • Accidente, chiar şi mortale
  • Plecare întârziată
  • Bagaj rătăcit temporar
  • Asistenţă legală
  • Cheltuieli asociate înhumării

 
În România, asigurarea de călătorie pentru servicii medicale este obligatorie din 2001

Legea spune că fiecare cetăţean român care călătoreşte în străinătate, în afara statelor membre UE, trebuie să prezinte la ieşirea din ţară o asigurare medicală.

Pentru călătoriile în spaţiul Uniunii Europene, asigurarea de călătorie nu mai este obligatorie, însă rămâne în continuare recomandată, pentru că pe baza acesteia turiştii pot beneficia de asistenţă medicală de urgenţă (consultaţie, diagnostic, tratament).