Numarul NINo

Numarul NINo – Numar Asigurare Nationala UK – Contributiile la Nino pentru SE sau angajati

Self Employed UK

Self Employed UK – Persoana Fizica Autorizata – Ce trebuie sa stiti daca sunteti Self Employed

Declaratie TAXE

Returnare anuala taxe Self Employed Uk > Contabilitate si declaratia de venit anuala

Testare CSCS

Testarea Sanatate si Siguranta pentru obtinerea cardului CSCS necesar in constructii

Companie LTD

Servicii de Inregistrare companie LTD in UK in 24 de ore, contabilitate si taxe

Home » Noutati Legislatie

UK mentine restrictiile pentru Romani

UK mentine restrictiile pentru Romani

Potrivit unei stiri publicate in ziarul The Times, guvernul de la Londra va mentine restrictiile pe piata muncii pentru romani si bulgari.

Ministrul pentru imigratie, Liam Byrne a fost cel care a afirmat potrivit ziarului The Times ca  piata munci nu va fi deschisa pentru muncitorii romani si bulgari iar Home Office a fost in favoarea mentinerii restrictiilor.

La data de 18 Decembrie 2008, Guvernul de la Londra a anuntat ca cetatenii Romani si Bulgari nu vor obtine acces liber pe piata muncii. Aceasta decizie a fost luata cu ajutorul Comitetului independent de Consiliere pe probleme de Migratie – Migration Advisory Committee (MAC), care se asigura ca interesele muncitorilor Britanici sunt intai de toate protejate iar acei muncitori din afara granitelor UK sunt cei de care UK are nevoie si nu mai mult.

Decizia de a pastra restrictiile pe piata muncii este explicata prin intentia guvernului sa monitorizeze impactul pe care cetatenii Romani il au ca membrii ai fortei de lucru din UK, integrarea culturala, dar si dezvoltarea tarii ca punct de pornire .

Pe un plan mai optimistic, din 2009, numarul Romanilor si Bulgarilor acceptati sub schema agriculturii (Seasonal Agriculture Worker Scheme) va creste de la 16,250 locuri la 21,250. Uniunea fermierilor a imbratisat aceasta decizie confirmand ca este necesara cresterea drepturilor de munca eliberate pentru astfel de munci si mai ales pentru muncitori din afara UK. Aceasta schema ofera permisiunea angajarii pe o perioda de 6 luni de zile in Industria Agriculturii.

Comitetul independent de Consiliere pe probleme de Migratie(MAC) a sugerat Guvernului Britanic ca restrictiile impuse pe piata muncii dar si numarul celor acceptati sub schema agriculturii sa fie revizuita in urmatoarele 12-18 luni.

Restrictiile pentru romani si bulgari pot fi mentinute pana cel tarziu la data de 1 Ianuarie 2012.

Va recomandam sa vizitati website-ul oficial Home Office pentru mai multe informatii: www.ukba.homeoffice.gov.uk/workingintheuk/eea/bulgariaromania

Advertisements